Yoga


Vinyasa flow yoga:

De basis van vinyasa flow yoga komt uit Hatha yoga. Vinyasa staat voor “flow” en is een actieve vorm van yoga. Tijdens deze les gaat een reeks asana’s (houdingen) vloeiend in elkaar over op het ritme van een bewuste, rustige ademhaling. De zonnegroet is een serie houdingen die centraal staat.

Tijdens deze creatieve yoga les werk je aan het versterken van het hele lichaam, meer flexibiliteit, bewustzijn van de ademhaling, balans en innerlijke focus. Hierdoor zullen zowel de lichamelijke en geestelijke conditie, alsmede de concentratie verbeteren en ervaar je een rustige geest. Er is ruimte voor inspanning en ontspanning in deze les. Er is ook aandacht voor de ademhaling (pranayama) en meditatie. Iedere les eindigt met een ontspanning.

Core flow yoga:

Core flow yoga is een unieke yogastijl, gebaseerd op hatha yoga, waarin een aantal bewegingsprincipes verenigd zijn. In deze les versterk je de buik- romp-, rug- en beenspieren en de bekkenbodemspieren.

Core flow yoga zorgt voor meer stabiliteit, doordat de bewegingen heel gecentreerd uitgevoerd worden vanuit je basis; je core. Doordat je de bewegingen vanuit eigen kracht, focus op core en ademhaling leert op bouwen, ben je in staat de yogaposes vollediger en lichter uit te voeren.

De les bestaat uit verschillende Core flow houdingen, die door vloeiende, golvenden bewegingen, de zogenaamde “core-waves”  met elkaar verbonden worden.

Vanuit focus ontwikkel je fysieke- en mentale kracht. Je zult je zowel fysiek als energetisch weer opgeladen voelen na deze les:  het is een BOOST voor je energie en zelfvertrouwen!

Een Core flow yogales van een uur staat gelijk aan een “gewone” yogales van 90 minuten.

Bekkenbodem yoga:

Misschien wist je niet eens van het bestaan van je bekkenbodem, want ze ligt diep verscholen in je onderbuik, als een hangmatje gemaakt van spieren. Misschien ben je ermee bekend geraakt door onplezierige verrassingen… Veel mensen zijn weinig thuis in hun onderlijf. Jammer want inmiddels zijn er echt heel veel mensen die ‘van onderen’ klachten hebben ontwikkeld en daar kan je echt wat aan doen! Bekkenbodemyoga is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Je leert door gerichte oefeningen de bekkenbodem- en buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma’s te versterken. Door het doen van kringspieroefeningen in het hele lichaam; de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond kun je veel bekkenbodem- en rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten.

In een goed functionerend lichaam bestaat er de samenwerking tussen de verschillende kringspieren, die van het gezicht en die van de bekkenbodem door middel van spierketens. Deze methode kan gezien worden als een totaal nieuwe manier om alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is, hernieuwde spierkracht te geven.

Stoel yoga:

Stoel yoga is geschikt voor mensen voor wie oefeningen vanaf de yogamat te zwaar zijn, of die (tijdelijk) een fysieke beperking hebben. Dat kan zijn door een blessure, operatie, ziekte, burn-out of andere redenen. Deze veilige, onbelaste vorm van yoga, is geschikt voor iedereen van alle leeftijden.

De yoga oefeningen worden zittend, staand en ondersteund door een stoel aangeboden, waarbij ieder op eigen niveau kan meedoen.

De les is gericht op kracht, souplesse, flexibiliteit, coördinatie en balans. Tijdens de les is er ruimte voor ademhalings-, meditatie- en ontspanningsoefeningen.

Stoelyoga verbetert de algehele vitaliteit en kwaliteit van leven.

Critical Alignement Yoga (CAY):

In een Critical Alignment Yoga les is het mobiliseren en uitlijnen van de wervelkolom en het herstellen van mobiliteit, balans en ruimte in de rest van het lichaam het belangrijkste doel. Hierdoor ontstaat een algeheel gevoel van ruimte, bewustzijn en welbevinden in het dagelijks leven. Critical Alignement Yoga neemt blokkades weg en laat je energie (weer) stromen.

Je leert om te bewegen vanuit ontspanning in plaats vanuit wilskracht. Als je onderzoekt waar spanning in het lichaam ontstaat, kan de spanning zich ontladen.

Critical Alignment Yoga maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een strip, een rol, een boogje dat je bij achteroverbuigingen gebruikt en een bankje om de hoofdstand mee te oefenen.

Tijdens de yogahoudingen kan het lichaam daardoor optimaal blijven ontspannen waardoor je de houding beter kan volhouden en in dieper gelegen spierlagen terecht komt en blokkades in de verbindingsketens van het lichaam zich oplossen.
Privacy Statement