Pilates

Pilates is het ideale oefensysteem, voor mensen die op zoek zijn naar een methode voor een krachtiger lichaam, de juiste houding en coördinatie van  bewegingen.

Pilates is erop gericht om de gezonde houding van het lichaam terug te vinden en een nieuwe houding aan te leren om vrij en moeiteloos te bewegen.

De oefeningen worden uitgevoerd vanuit het “centrum”, de zogenaamde “core”, dat zo voldoende stabiliteit biedt om de ledematen soepel en zonder stress te bewegen.

Tijdens het beoefenen van pilates is de aandacht gericht op het geconcentreerd uitvoeren van de lichaamsbewegingen. Door het trainen van de geest om het lichaam aan te sturen, komt dit een totaal gevoel van welbevinden en bewustzijn ten goede.

De oefeningen van Pilates zijn er op gebaseerd, het lichaam beter te leren kennen en de kracht ervan te gebruiken in het streven naar algehele gezondheid en welbevinden in het dagelijks leven.

Een persoonlijk pilates traject:

Beginnen aan pilates kan beschouwd worden als een eerste stap op weg naar lichamelijke verandering of voor sommigen zelfs een andere levensstijl.

Ieder mens beschikt over eigen vaardigheden en krachten, en het is belangrijk dat iedereen in zijn eigen tempo de oefeningen kan uitvoeren.

De persoonlijke ontwikkelingen zijn te merken aan een steeds groter zelfvertrouwen en een zichtbaar verbeterde houding, door het trainen op eigen niveau en binnen de eigen mogelijkheden, niet door een streng rooster of een andere van buitenaf opgelegde maatstaf.

Een individueel pilates traject, biedt een training op maat, aangepast aan de persoonlijke behoeften, wensen en levensstijl van de persoon.

Tijdens een individueel pilates traject, raak je vertrouwd met de basisprincipes en oefeningen van pilates en wat deze voor jouw lichaam en welzijn kunnen betekenen.

Na enkele weken of maanden trainen zullen de verschillen zichtbaar en voelbaar zijn. De vorderingen zijn afhankelijk van de aard van de persoonlijke vraag of klachten, lichaamsbouw en de tijd die je aan de oefeningen kan besteden.

Het door de oprichter, Joseph Pilates, ontwikkelde basisprogramma biedt een aantal principes en oefeningen, die ten grondslag liggen aan de pilateslessen en individuele trajecten welke ik aanbiedt.

Ik geef hierbij mijn eigen interpretatie weer van de oefeningen en waarin ik mijn kennis van anatomie, diverse yogastijlen, de ademhaling en ervaring met lichaamswerk samenvoeg tot een compleet oefenprogramma, gebaseerd is op een holistische benadering, afgestemd op de persoon.

Daarbij reik ik oefeningen, aanwijzingen en suggesties aan om de oefeningen thuis eigen te maken en  te integreren in het dagelijks leven.
Privacy Statement